sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Vanhanen korottamassa yli 50000 euroa vuodessa ansaitsevien veroja

Pääministeri Matti Vanhanen oli lehtitietojen mukaan ehdottanut noin viikko sitten, että suurituloisimpien veroja olisi korotettava. Ilmeisesti Vanhanen oli suurituloisilla tarkoittanut sitä 10 % väestöstä, joiden tulot ovat kaikkein korkeimmat. Käytännössä Vanhanen siis ehdotti veronkorotusta kaikille yli 50000 euroa vuodessa ansaitseville.

Vain harva 50000 euroa vuodessa tienaava pitänee itseään suurituloisena, joten poliitikkojen on turvallisempaa hämärtää käsitteitä puhumalla vain suurituloisista.

Mielestäni Suomessa ei pidä lähteä veronkorotusten tielle. Tässä maassa maksetaan jo ihan tarpeeksi veroja. Muutenkin suhtaudun varauksellisesti kaikkiin ehdotuksiin, jotka lähtevät siitä että jonkun tietyn ryhmän oikeuksia/etuja/oloja tulisi heikentää. Lähtökohtana täytyy olla kaikkien suomalaisten elintason nostaminen, emme tarvitse lisää tulonsiirtoja "rikkailta" "köyhille". Näillä tulonsiirroilla on passivoiva vaikutus koska marginaalihyöty jonka saa kun tekee jotain enemmän/paremmin (=saa lisää palkkaa), pienenee koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti