sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Yleisradion uutisoinnin jälkeen Stockmann ja Sokos lopettivat alaikäisten Push-up rintaliivien myynnin

Kova kohu nousi siitä kun selvisi, että Stockmann ja Sokos myyvät lastenosastoillaan Push-up rintaliivejä. Nyt nämä yritykset ovat sitten päättäneet vetää ko. tuotteet pois myynnistä.

Ihmettelen koko kohua. Ensiksikin kaikki varmasti ovat yhtä mieltä siitä, että Push-up rintaliivien myynti ei ole laitonta. Toiseksi on hyvä muistaa, että kaupat myyvät yleensä vain tavaraa jolle on kysyntää.

Miksi olemme nyt siis tilanteessa jossa kaksi isoa tavarataloa on vetänyt myynnistä tuotteita joille on kysyntää ja jotka ovat täysin laillisia?

Kyseessä on vaarallinen esimerkki trendistä jonka internet on mahdollistanut. Internetissä pienetkin painostusryhmät voivat näytellä suuria ja esittäytyä "enemmistön mielipiteenä". Olen syvästi huolestunut siitä että Suomesta on yhä suuremmissa määrin tulossa kieltojen ja rajoitusten yhteiskunta.

Kannattaa huomata etten tässä ota kantaa siihen ovatko alaikäisten tyttöjen Push-up rintaliivit hyvä vai huono juttu vaan nimenomaan siihen, että laillisia tuotteita on saatava myydä kaupoissa ilman että joutuu julkisen hyökkäyksen kohteeksi kuten Sokos ja Stockmann tässä tapauksessa joutuivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti