sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Mikkosten maailma TV-sarjan lopetus herättää kysymyksen

Tällä viikolla saimme kuulla että Nelonen lopettaa Mikkosten maailma tv-sarjan. Ainakin joidenkin lähteiden mukaan sarjan katsojaluvut ovat romahtaneet pilottijakson jälkeen. Mielestäni tuota ei voi pitää kovinkaan yllättävänä, jos sarjaa on lähetetty samaan aikaan kuin MTV3:n suosikkisarjaa Tanssii tähtien kanssa.

Itse katsoin Mikkosten sarjasta pelkästään tuon pilottijakson, joten sikäli tuon sarjan lopetus ei herätä minussa kovinkaan isoja tunteita. Enemmän minua kiinnostaisi tietää mistä tässä Mikkos-ilmiössä oikein oli kyse. Ymmärtääkseni koko juttu lähti jostain tv-ohjelmasta jossa keskusteltiin lasten päivähoidosta.

Kohu Mikkosten esittämistä mielipiteistä tuntuu turhalta koska varmasti paljon radikaalimpia ajatuksia lausutaan joka ilta sadoissa suomalaisissa baareissa, ainakin sen kolmannen-neljännnen oluen jälkeen.

Se kysymys johon mielelläni kuulisin vastauksen on miksi Mikkoset lähtivät tähän tv-sarjaan mukaan. Lienee selvää ettei Suomessa tienaa mitään merkittäviä summia tämäntyyppisellä sarjalla, joten ehkäpä taustalla onkin halu taistella sananvapauden puolesta?

Kyllä Suomessa pitää jatkossakin olla oikeus esittää mielipiteitä, jotka mahdollisesti poikkeavat yleisestä hyssyttelykonsensuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti